Saturday, September 22, 2012

1664, Jakob von Sandrart

Neue Land Tafel von Hungarn und dessen incorporierten Königreichen und Provinzen, auß den besten Mappen verfertigt und gebessert

Această hartă face parte din Colecţia Moll şi a fost realizată în 1664 de Jakob von Sandrart (3 mai 1630, Frankfurt am Main – 15 august 1708, Nürnberg), gravor german. La vârsta de zece ani a început să studieze în Amsterdam cu unchiul său, renumitul Joachim von Sandrart. A lucrat în Danzig şi Regensburg, apoi s-a căsătorit cu Regina Catharina Eimart, fiica gravorului Georg Christoph Eimart cel Bătrân şi s-a stabilit în 1656 în Nürnberg, unde a activat până la sfârşitul vieţii. A fost un gravor extrem de prolific şi a lăsat peste 400 de lucrări; a fost primul director al Akademie der Bildenden Künste din Nürnberg.

Neue Land Tafel von Hungarn …, 1664 (detaliu)
Aproximativ în centru Ludas

Lucrarea Noua hartă a Ungariei şi a regatelor şi provinciilor aparţinătoare, realizată cu cele mai noi tehnici şi îmbunătăţită a apărut la Nürnberg ( Zufinden in Nürnberg bey Jacob Sandrart) şi are dimensiunile 53 x 61 cm. În partea superioară este lista regilor ungari şi a sultanilor turci, iar în dreapta-jos un cartuş încadrat de două personaje regale, ce cuprinde o scurtă descriere şi denumirea hărţii în germană. În stânga cartuşului este reprezentată scala, în mile germane şi maghiare. Harta este extrem de detaliată, cuprinzând şi stemele oraşelor importante sau descrieri ale unor evenimente istorice. Cele mai importante oraşe sunt reprezentate în vedere izometrică.

Neue Land Tafel von Hungarn …, 1664 (cartuş)

Sursa hărţii: Moll’s Map Collection
Pentru harta completă cu zoom, click AICI

0 comments:

Post a Comment

 
;